Podaci o modelu

????
H0
52291
Jedan od rijetkih Mehano modela koje bih opet kupio

DB Falns HO vagon proizvod je slovenske tvrtke Mehano, dio njihove “Prestige” linije modela. Ta linija sadrži uglavnom zapadnoeuropske modele lokomotiva i vagona, te je kvalitetom i cijenom svrstana u viši razred Mehano ponude.Ovaj vagon umanjeni je model njemačkog vagona namijenjenog prijevozu ugljena, rudače i sličnih rasutih tereta kojima ne smeta utjecaj atmosferskih prilika. Iskrcaj tereta vrši se gravitacijski, jer vagon ima pomične stranice. Otvaranjem tih stranica rasuti teret padne pored ili ispod vagona, pošto mu je “dno” u obliku obrnutog slova V.

Prototip vagona vrlo je čest u cijeloj Europi, tako da postoje slični vagoni u Austriji, Češkoj, Italiji, Belgiji, Francuskoj, kao i kod nas i na susjednim željezničkim upravama, nasljednicama JŽ. Naši su vagoni tipa Fals. Zanimljivo je da se na HŽ u novije vrijeme za prijevoz rasutih tereta gotovo isključivo koriste Eas ili Eanoss vagoni, koji nemaju mogućnost samoistovara, već se prazne bočnim rotiranjem cijelog vagona!

Model na sebi ima uobičajene DB oznake i natpise, tisak ja jasan i oštar. Donje bočne stranice su kao i na prototipu pomične, tj. moguće ih je otvoriti pod malim kutem. Sa svakim vagonom dolazi i par sitnih plastičnih detalja, koje je moguće zalijepiti na model. Ovaj moj model vagona je tvornički “postaran”, simuliran je utjecaj prijevoza ugljena i atmosferskih prilika na oplatu vagona. Ja ih imam šest, i zaista niti jedan ne izgleda identično zbog tog “weatheringa”, što izgleda jako realno. Fora stvar! I još nešto: ovi “postarani” modeli opremljeni su simulacijom tereta od  pravog ugljena!Što se tiče konstrukcije modela, na prvi pogled sve je vrlo solidno napravljeno. Opremljen je metalnim kotačima i standardnim NEM utorom za kopčanje, kao i kratkom kinematikom, tako da je moguće umetnuti kopče svih današnjih prozvođača. Kako je sa 150mm relativno kratak za četveroosovinca, bez problema prolazi i najmanjim modelarskim radijusima. Jedini dio koji mi se ne čini predobar je sama kopča. Primijetio sam da se teško zakači blagim udarcem u vagon ili lokomotivu, pa zna ići na živce podizati kopču rukom ili čačkalicom. Ovo je na konkurentskim modelima bolje izvedeno!

Vagon je dobro otežan, što u kombinaciji sa kvalitetnim metalnim kotačima daje jako dobra vozna svojstva. Nisam primijetio probleme u vožnji, čak i na križnoj skretnici ili S zavojima.
Ovo je jedan od rijetkih Mehano modela koje bih opet kupio, jer smatram da je vrlo dobre kvalitete. Možda ne baš tako dobar kao Roco ili Fleischmann, ali vrlo blizu! Preporučam!

Dojam

Oštrina tiska 
Vozna svojstva
Tvrda kopča
Zaključak
Jedan od rijetkih Mehano modela koje bih opet kupio.