Podaci o modelu

????
Piko H0
57459

Odlućio sam napraviti kratki prikaz lokomotive koja se (u nedostatku HO modela naših poznatijih lokomotiva) može povezati s riječkim i hrvatskim prugama. To je Piko HO model Dispolok ES64F4-007 lokomotive, među modelarima s ovih prostora poznatija kao “Opatija”.

Nadimak je dobila po grbu grada Opatije kojeg nosi na bočnim stranama obje upravljačnice. Kako se on našao na njemačkoj lokomotivi? švicarska izdavačka tvrtka “Minirex” zakupila je lokomotivu i koristila je za vuču posebnog vlaka na relaciji Matulji (Opatija) – Zurich. Od tog vremena ima na sebi grb grada Opatije i reklamne slogane časopisa željezničke tematike koje “Minirex” izdaje.

Radi se o lokomotivi iz Piko Hobby linije, koja je cijenom i detaljnošću namijenjena manje zahtjevnim modelarima – kao i onima koji tek ulaze u svijet željezničkih modela. Može se reći da model nema mnogo “dodatne opreme”, ako se poslužim auto “slengom”. Naprimjer, ova lokomotiva nema osvjetljenje zavisno od smjera kretanja (uopće nema crvenog svjetla), nema adhezijske gumice na kotačima, a pantografi nisu u funkciji. Detalji su odliveni (npr. rukohvati), tj. nisu izvedeni kao posebno napravljeni dijelovi. Sve se ovo može naći na dvostruko ili više skupljim lokomotivama.

Ali, da ne bih nabrajao samo ono što ovaj model nema, važne su stvari tu: pogon je izveden na sve četiri osovine, svih osam kotača prima struju iz tračnica, motor je malo bučan pri kretanju, ali je pouzdan i ima dobar moment pokretanja, čak i na usponu. Lokomotiva je dosta teška (oko 450 grama), pa će rijetko imati problema s proklizavanjem pogonskih osovina.
Završna obrada i detalji su solidni. Natpisi su jasni, na rubovima kotača je naljepnica koja simulira kočioni disk, prijelaz srebrne na žutu boju izveden je čisto i bez razlijevanja. Na krovu postoje detalji električne opreme, iako su izvedeni grublje nego na konkurentskim (Roco, Trix) modelima slične lokomotive. Piko je napravio i jednu grešku: grb Opatije na prototipu je sa svake strane obje kabine, dok je na modelu samo na kabini 2. I još nešto: u kabini 1 nalazi se figurica strojovođe – mali detalj koji veseli!

Vozna svojstva su solidna. Kod kretanja (tj. kod niskog napona na motoriču) u maloj mjeri pojavljuje se stara boljka jeftinijih modela – lokomotiva ne krene nego zuji, pa krene tek kad se napon regulatora još malo povisi. No ovo nije jako izraženo, i čini se da je Piko uspio to malo bolje riješiti nego na prijašnjim Hobby modelima. Pogotovo ako se koriste kvalitetniji upravljači; s jeftinim Mehano upravljačima iz start setova motorič glasnije zuji.

Nakon što se pokrene, lokomotiva održava relativno nisku brzinu, a na višim naponima lijepo diže brzinu kretanja. što se tiće vuče, nisam imao mjesta prikačiti joj više od 7-8 vagona; takva kompozicija na horizontalnoj pruzi u jakom zavoju uopće joj ne predstavlja problem. Iako je relativno dugačka, preko 22cm, bez problema prolazi i oštre R1 zavoje (R=360mm), iako se bolje snalazi i izgleda na R2 i većim radijusima.

Mala zamjerka ide osvjetljenju, tj. svjetlovodima koji simuliraju tri reflektora na čelu lokomotive. Potreban im je dosta visok napon da bi bili jarko osvijetljeni. Šteta što Piko nije koristio LED diodice za osvjetljenje.

Model je “DCC Ready”, dakle utor za dekoder postoji ako želite prebaciti lokomotivu na digital. Unutrašnjosti se pristupa otpuštanjem vijaka na donjoj strani modela – bravo za Piko, uvijek sam više volio “šerafe” nego razne plastične kopče koje rado pucaju!

Piko je napravio vrlo dobar model lokomotive prihvatljive cijene. Voznim svojstvima i razinom detalja ne može se mjeriti sa skupljim konkurentskim modelima, ali je zaista jako dobar “ulazni” model. Dobro će se uklopiti i na makete po kojima voze i višestruko skuplji modeli.

Dojam

Vozna svojstva 
DCC Ready
Osvjetljenje 
Izliveni detalji
Zaključak
Vrlo dobar model lokomotive prihvatljive cijene.