Ukoliko trebate neki rezervni dio za Vaše Roco modele, iste možete s lakoćom odnedavno naručiti. Za lokomotive je nešto lakše doći popisa svih dijelova u odnosu na putničke ili teretne vagone. Dijelovi se ne naručuju direktno preko Roca, već preko dućana koji rade s Rocom (u ovom slučaju će biti opisano iskustvo s dućanom Ben-Zerba (http://www.ben-model.cz/).
 
1. Korak
Koristite slijedeći link:
http://www.roco.cc/de/service/spareparts/index.html 
Ukoliko imate od lokomotive orginalan list sa zamjenskim dijelovima, samo upišete potreban dio u tražilicu i odmah Vam se izlista cijena i dostupnost dijela. A ako nemate orginalan list sa zamjenskim dijelovima lokomotive, ništa strašno jer isti možete preuzeti u PDF formatu ukoliko upišete kataloški broj lokomotive u istu tražilicu. 
Za vagone nažalost ne postoje popisi svih dijelova, već samo vrećica običnih dijelova ukoliko upišete kataloški broj vagona.
 
2. Korak
Iz te tražilice kopirajte broj i ime tog zamjenskog dijela (ili više njih), te ga stavite u mail od dućana ([email protected]). Konkretno ovaj dućan odgovara unutar par sati ili najkasnije slijedeći dan. Primaju Paypal, šalju u Hrvatsku (a sigurno i u regiju) i govore tečan engleski. 
Oni će zaprimiti Vašu narudžbu, provjeriti kod Roca dostupnost dijelova, te javiti stanje. Ukoliko nekog dijela nema, čak i predlože neku alternativu.
Slijedeći korak je Vaša potvrda narudžbe ili eventualno neka promjena. Zatim šalju račun s poštarinom, koja za Hrvatsku iznosi 10 EUR i ima broj za pračenje pošiljke na internetu.
Bitno za napomenuti, da cijene dijelova kod dućana ne odstupaju od onih sa Roco stranice! Dakle ako na Rocovoj stranici piše da dio košta 4,60 EUR, takva cijena je i kod dućana.
 
3. Korak 
Plaćanje putem Paypala, kreditne kartice ili uplate na račun.
 
4. Korak
Oni naruče dijelove od Roca koji dođu za 3 dana k njima, te šalju paket s tracking brojem na Vašu adresu. Paket stiže za 3-4 dana.

Autor: Davor