Slike i vijesti koje stižu sa sajma, najave koje su u katalozima proizvođača modela navode me na samo jedan zaključak. Po pitanju "domaćih" modela, ovo je
revolucionaran iskorak koji ćemo duuugo pamtiti. Nadam se da će sve najavljeno biti i ponuđeno prema planu, a ubuduće valjda možemo i očekivati varijacije na napravljeno, pa bude onda i više HŽ-a. Herisu i A.C.M.E.-u želim uspješnu poslovnu godinu s "našim" modelima. Godinu koja će ih ohrabriti da ponude još više modela, i noviteta i varijacija. Godinama smo kukali kako nema modela za nas, sad bi volio da se sve ovo dobro prodaje (narafski, da i mene nekaj dopadne

) i da se pokaže kako su te dvije tvrtke, slušajući naš lelek, napravile dobar potez. Ako tako i bude, mislim da nema straha za budućnost "naših" modela.
Pisao sam nekoliko puta razvikanim proizvođačima na mogućnost da se uz male preinake na postojećim modelima (uglavnom tisak) može napraviti solidan HŽ ili koji drugi "domaći" model, i uglavnom bi za odgovor dobivao diplomatska srania o neisplativosti i ispunjenosti razvojne kvote. A.C.M.E. je pokazao razvojem novih proizvoda, što je daleeeeko skuplje od manjih preinaka na postojećim modelima, da ipak sluša vapaj nas malih i da je ovo naše tržište vrijedno pozornosti.
Još jednom: HVALA A.C.M.E.-u i Herisu.