Anketa
Čime se rukovodide prilikom sastvaljanja putničkih kompozicija?

Forum
Google Chrome Firefox Download Button

Nacrti

Prikaži 10 | 30 | 60 | 100 nacrta po stranici i sortiraj ih po
Stranica
Naziv Autor Mjerilo Dimenzije Format Datum
Nema da faliNema da faliNema da faliKako i sam naziv kaže na ovoj maketi ničeg ne fali. Dimenzijama spada u one manje, ali se na njoj može puno toga.
Izrada nije komplicirana tako da i nekom početniku može dobro poslužiti na početak.
Carllo H0 130x260 WT9 11.02.2013
Zimska idilaZimska idilaZimska idilaAdekvatno uz ovo vremensko razdoblje ide i izrada jedne planinske makete. Zasigurno se ovakav projekt ne može napraviti kvalitetno u jednu zimu, zato, neka zime traju.
Na ovoj maketi smo se malo poigrali sa dva mjerila H0 i H0e. Koristili smo Roco i Tilig materijal.
Na prednjem dijelu dominira prostrana glavna stanica, a ispod nje je smještena skrivena stanica. Iza brda ima malo više akcije tako da se tamo isprepliću uskotračna i standardna pruga.
Ake ne držite trenutno lopatu u ruci onda se prihvatite posla i počnite sa izredom makete.
Carllo H0 220x190 WT9 13.12.2012
Mali shelfMali shelfMali shelfJoš jedana u nizu nacrat shelf makete.
Nije pravilo da uvijek maketa malih dimnezija mora biti na dasci. Tako smo i ovu maketu dimnzija 5X2 metra napravili u shelf.
Nema se što jako reći o ovoj maketi je je vrlo jednostavna iako ima na njoj svega pomalo, od tunela, gl. stanice, manjeg dijela grada, pomorske industrijske zone.
Za one koji vole dugačke kompozicije i puno ranžiranja, prava stvar.
Carllo H0 500x200 WT9 27.11.2012
Malo drukčiji shelfMalo drukčiji shelfMalo drukčiji shelfDa ne bude uvjek "daska" kao podloga za maketu evo još jednog prjedloga kako iskoristit prostoriju. Naravno treba imati prostoriju, onda se treba odlučiti što i kako dalje. Naravno kod ovakvih velikih maketa položaj i visinu makete diktiraju vrata i prozori u prostoriji.
U ovoj prostoriji su vrata dole desno, a prozor je na gornjem djelu zato je taj dio malo uži da se može lakše pristupiti prozoru.
Tračni materijal je Roco, minimalni R je R3 i to na ulazima u stanice. Njih ima sve skupa dva komada i jedan manji industrijski dio. Postoji mogućnost vožnje na dva zasebna kruga. Na maketi za malo više akcije nalaze se dva skrivena sidinga, koji se mogu proširiti i koristiti za skrivenu stanicu. Za upotpuniti maketu smjestili smo i FCS.
Carllo H0 430x390 WT9 08.07.2012
Shelf- maketa za dugačke kompozicije.Shelf- maketa za dugačke kompozicije.Shelf- maketa za dugačke kompozicije.Uz dilemu oko izbora mjerila tu se često nađe i dilema oko same površine na kojoj će se graditi maketa.
Ovaj put se radi o shelf maketi i to u mjerilu H0. Maketa se prostire uz zidove sobe dimenzije 400X400 i širina daske od 50-60 cm. Shelf ima 2 nivoa, 2 stanice + 1 skrivenu za 5 vlakova i puno pruge po kojoj se mogu provozati dugačke kompozicije. Zbog veličine shelfa upotrebljavalo se pružni materjal od Roca i to zakrivljene R5 i nekoliko R4 kao i skretnice od 10 stupnjeva da bi vožnja bila što realnija. U dolnjem ljevom kutu je zamišljen pomični segment koji omogućuje normalan ulaz u sobu.
Ovakve makete se najčešće koriste kod izrade Amerike tako da se vidi sva ljepota njihovih dugačkih kompozicija.
Carllo H0 400x400 WT9 13.05.2012
Kompaktna maketaKompaktna maketaKompaktna maketaIz samog naslova se da zaključiti da ima svega na maketi, a i dimenzije nisu velike. Uglavnom na maketu je stao dio grada sa glavnom stanicom, manji ranžirni dio za ukrcaj i iskrcaj tereta, skrivena stanica za 3 vlaka kao i Faller Car system sa pružnim prijelazom i to sve na 3 etaže. Na ovo malo mjesta stalo je sve što se inače nalazi i na velikim maketama. Tko voli imati sve to, a nema dovoljno prostora, prava maketa za njega. Carllo H0 220x120 WT9 01.04.2012
Kako uljepšati stol (2)Kako uljepšati stol (2)Kako uljepšati stol (2)Ova druga maketa, iz serije "Kako uljepšati stol", ima jednu stanicu i dvokolosječnu prugu na dva nivoa. Sa dobrom elektronikom i tri vlaka izgledat će kao pravi svijet u minijaturi. Carllo N 80x120 WT9 15.03.2011
Kako uljepšati stol (1)Kako uljepšati stol (1)Kako uljepšati stol (1)U sljedećih par nacrta biti će prikazane makete koje se zbog svojih malih dimenzija mogu smjestiti u stoliće koji se nalaze u dnevnom boravku. Ova prva maketa je jedna od jednostavnijih jer ima samo jedan nivo, ali pošto na njojm ima mjesta za 4 vlaka, sigurno će biti interesantnije gledat vlakove nego program na TV Carllo N 70x100 WT9 06.03.2011
Mala, ali ipak velika maketaMala, ali ipak velika maketaMala, ali ipak velika maketaZa sve one koji bi htijeli puno vožnje na maloj površini, N mjerilo je pravi odabir. Tako i sljedeća maketa prostire se na manje od 2mq a ima 2 stanice i čak 4 nivoa. Naravo sve to zahtjeva mirnu ruku i puno strpljenja. Carllo N 60x200 WT9 14.02.2011
Opet pada snijegOpet pada snijegOpet pada snijegZbog snijeg što je noćas napadao preporuča se svima da koriste željeznicu, jer pruge su prohodne. Tako da na ovoj velikoj „L“ maketi nema nikakvih problema da voze 5 do 6 konpozicija istovremeno , pošto se uzdiže na 4 nivoa,i dok na najnižem nivou ima velika skrivena stanica sa 5 kolosjeka i sveukupna dužina pruge od 63m. Carllo H0 315x315 WT9 02.01.2011
Facebook del.icio.us Stumbleupon Digg RSS

Powered by Malezeljeznice CMS