Anketa
Čime se rukovodide prilikom sastvaljanja putničkih kompozicija?

Forum
Google Chrome Firefox Download Button

Tekstovi

Montiranje elektromagneta (ispod površine)

Autor: Mr.Joe | 29.12.2009 | Komentari | Tag: #uradi-sam #skretnice #elektromagnet #mehano
Ima više stvari, koju sam napravio na skretnicama, popravak, prerada, montiranje elektromagneta ispod stola, premotavanje itd..

Montiranje elektromagneta ispod stola
Potrebno je: Parčad cevi, bilo od čega.Može od aluminiuma, mesinga,plastike(hemijska olovka, flomaster)prečnika 8-10 mm.Jedan ekser od 1mm dužine oko 10mm ili neka osovina od dečjih igrašaka i parčad plastika od 1mm debljine veličine 4x35mm, i malo truda.Slika 1,2,3.Zanemarite mi izgled i izradau, ovo je primitivno napravljen na brzinu.Važno je da funkcioniše.Malo objašnjenje oko izrade.
Mere koje tu spomenim nisu merodavne jer sve zavisi od debljine ploče na kojoj se nalazi maketa.Ovo je pravljeno za loču, debljine 20mm.
Iseče se cev dužinu 20mm, buši se rupa u sredini cevi slika 4.Plastiku debljine od 1mm veličine 4x 35 mm isto buši rupa od 1mm u sredini pa se napravi odlik skoro kao kazaljka na kompasu.Jedan kraj je širine2-2,5mm, tu se na određenoj visini treba bušiti rupu 1mm (tj.kad se montira magnet ispod stola treba izmeriti visinu od plastične iglice magneta kojoim se prebaci skretnica do stola, to je oko 2mm).Druga strana je široka 1.5mm,(imate jednu četvrtastu rupu 1.5x1.5mm na polugu koja se nalazini na samom skretnicu).Iznad ove rupe se nalazi mali mostić, gde se inače ugura iglica od magneta.
Treba obeležiti mesto gde treba izbušiti rupu od 8 ili 10mm za cev.To se radi na sledeći način.Stavlja se skretnicu na svoja mesta i gde se nalazi ona četvrtasta rupa treba obeležiti,preneti na ploču.
Prilikom sastavljanje kod kazaljke sa dve strane možete stavljati odbojnike da kazaljka bude u sredini cevi.Ekser ili osovina ne sme da bude širi od cevi.Kad je ovo sastavljen stavlja se u rupu na ploču,(može se i stavljati odozdo ako je već skretnica na svom mestu), zatim se pričvrsti elektromagnet.To je sve.
Ako mislite da više nećete stavljati elektromagnet gore, onda ovu polugu možete i skratiti ili onaj mali mostić iznad rupe da se odseče da kraj kazaljke bude malo više van zbog sigurnosti.
Neznam, da li vam objašnjenje jasan.Ako ne, slobodno pitajte ili na forumu ili na PP.
Svakome želim dobar rad. Samo napred!

 Nazad na popis
Komentari
Facebook del.icio.us Stumbleupon Digg RSS

Powered by Malezeljeznice CMS